Nagytestű Alakgalamb Szakosztályának Kiállítása Gyomaendrőd.
 
 
   "Csodálatos körülmény, kiállítási fergeteg !" Nekem ezt jelentette ez a kiállítás. Bármelyik fajtaklub kiállítását figyeltem, mindenhol mindig történt valami esemény. Ezt a kiállítást több napra kellett volna tervezni ahhoz, hogy mint galambász, igazi galambász szemmel végig látogassam és értékeljem tenyésztőtársaim elmúlt évekbeli munkáját és gyönyörködjem a szebbnél szebb egyedekben. Tudom lesz másoknak is mondanivalójuk a rendezvénnyel kapcsolatban, ezért én szűkítem a kört és az általam tenyésztett és bírált Amerikai Óriáspostára próbálok koncentrálni.
 
  A klubbal kapcsolatos kiállítási jegyzőkönyvet tanulmányozva, már az elején meglepő bejegyzést találtam; kiállított egyedszám 400 db. Biztos közrejátszottak a magas létszám nevezéséhez a madárinfluenza matt elmaradt kiállítások is, de a kiállított egyedek darabszámához viszonyított minősége kárpótolt ezért.
 
A korábbi kiállításokhoz képest újszerű esemény volt, hogy Szabó Antal tenyésztőtársunk jóvoltából  kiállításunkat meglátogatta az USA-ban élő George Lechner AÓP. tenyésztő, bíráló és tisztségviselő. Mint vezető bíráló részt vett a kiemelkedő egyedek rangsorolásában.
 
   A bírálatot a korábban is megszokott módon magyar bírák végezték. Megbízott vezető bírálói tisztséget Kovács Sándor Mohács látta el. Bíráltak továbbá a megszokott szavazás sorrendjében; Balogh János Hódmezővásárhely, Dobák Krisztián Gyomaendrőd, Gróf Ferenc Kakasd, Lippai Sándor Edelény, Molnár Ferenc Tab és Hodosi Albert Nádudvar. További segítséget jelentett Fehér Ferenc, Isztin Péter, Nagy József, Pusztai Lajos és Szabó Benedek bírálótársak közreműködése is. A bírálat alkalmával a felmerült problémákat összegyűjtve, George a vasárnapi összejövetelünkre csokorba szedte mondandóját és készségesen válaszolt a feltett kérdésekre is, melyet Szabó Antal fordított kiküszöbölve a nyelvi különbséget: 
   Felhívta figyelmünket a fajta postagalamb jellegére, a típusos fejre, sima fodor nélküli  nyakra, feszes tollazatra, test- a formás kisebb,de tenyészthetőbb -nagyságra a felső súlyhatár növelésével együtt. Véleménye szerint a most kiállított egyedek között százalékosan kevesebb a kiváló mint náluk, de az itteniek ott is a nyerők között szerepelnének. Beszélt az amerikai és a magyar tenyésztők közötti mentalitásbeli különbségről, amin érdemes lenne elgondolkodni mindannyiunknak. Közreműködött a díjak átadásában, néhány sikeres tenyésztőtársunknak kis ajándékkal kedveskedett. Megköszönte a részére küldött kiállítási képeket. Ígérete szerint bemutatja az otthoni tenyésztőknek, s felhasználja ahhoz a cikkhez amit a mi kiállításunkról ír. Többek és a magam nevében köszönöm neki és segítőjének a munkát. Remélem fogunk még találkozni hasonló eseményen.
 
Edelény 2006 01 26
 
Lippai Sándor
tenyésztő, bíráló
 
 
Tisztelt Szerkesztőség!
 
Kérem írásom és a küldött fényképek megjelenítését a honlapon és az újságban.
 
Üdvözlettel:

 
Lippai Sándor